No products in the cart.

Menu Close

Alkalmi ruha esküvőre és elegáns eseményekre? Segítek a választásban!

Alkalmi ruha választás esküvőre és nívós eseményekre

Végre! Újra itt az esküvői szezon és a nyáresti elegáns összejövetelek, koktélpartik, vacsorák időszaka. Ezen időszak előtt, nekünk nőknek talán az egyik legnagyobb fejtörést az okozza, mit is vegyünk fel. Főként ezután a hosszú kihagyás után…

A választott ruhánkat általában nem egy alkalommal szeretnénk viselni. Később is viselhessük egy színházi előadáson, elegáns rendezvényen vagy koktélpartin. Milyet is válasszunk? És még jónéhány kérdés, ami felmerülhet vásárlás előtt.

Néhány fontos szempont és tanács mielőtt kiválasztod az alkalmi belépőd:

 • Hova készülsz?
  Az egyik legfontosabb tényező, maga az alkalom vagy esemény, ahova készülsz. Mást illik felvenni egy esküvőn és megint mást egy bálon. Általában minden eseményen van egy úgynevezett Dress code, ahol megadják, pontosan milyen színű vagy vonalú ruhában jelenj meg az adott eseményen. Ezt nemhogy illik, hanem be is kell tartani. Ha egy esküvőre vagy hivatalos, nem illik csipkés fehér vagy fekete ruhában megjelenni. Ezt a kettőt bálon már nyugodtan viselheted. Egy csinos, kihívóbb koktélruha tegnap még egy elegáns vacsorán megállta a helyét, de az Operában ma este már nem fogja.
  Nemcsak a Dress Code-ot illik betartani, hanem kövesd figyelemmel az etikett mit enged és mit nem.
  Alaposan gondold végig hova is készülsz és ezen szempontok alapján válaszd ki a megfelelő ruhadarabot.


 • Milyen az alkatod?
  A következő szempont, hogy légy tisztában alkatoddal és a hozzá illő darabot válaszd.
  Hiába tetszik neked egy szűkített fazonú ruha, ha az előnytelen a számodra. Alacsonyabb termetű nőnek nem ajánlatos sellő fazonú szoknyát viselnie, mert még alacsonyabbnak fog látszani… És még sorolhatnánk…
  Alkatunkra mindig úgy érdemes alkalmi ruhát választani, ami vonalunk erősségeit emeli ki és ezáltal elrejti gyengeségeit.
  Lehet, hogy az az áhított burgundi vörös ruha Xy-on jól mutatott, de ugyanez már egy másik alkaton teljesen másképp fog hatni. És azért a hatni szót használom, mert egy jól, pontosan a Te ízlésedre és személyiségedre szabott ruha HATNI fog és kiemel a tömegből.


 • Kényelmes?
  A következő tényező, ami nagyon fontos, az a kényelem. Emlékszel arra hányszor húztál magadra csak azért ilyen vagy olyan cipőt, hogy csinosabb, magasabb légy a partin? Feltörte a lábad, nem tudtál önfeledten szórakozni, mindig arra figyeltél hova léphetsz…
  Pontosan ugyanez vonatkozik az alkalmi ruhára is. Vedd figyelembe a tervek szerint mennyi időt fogod a választott ruhát viselni. Mit kell tudjon a ruha, táncolni fogysz benne? Kültéri vagy beltéri eseményre készülsz? Nem fogod tudni méltósággal viselni, ha nem tervezel előre. Érezd jól benne magad, az az egy fontos, különben meglátszik rajtad és az esemény is kellemetlen élmény maradhat.


 • Minőségi? Egyedi?
  Az utolsó és legfontosabb szempont a minőség és az egyediség.
  Nem az árnak kell meghatároznia a ruhadarabot, hanem a minőségnek. Már messziről látszik, ha a ruha nem tiszta és minőségi alapanyagból készül. Kellemetlen, ha a ruhából itt-ott kilógnak a cérnák vagy egyszerűen elszabott, könnyen szakad és gyűrődik.
  A választott ruhát nem egy alkalomra vásárolod meg, szeretnéd később máshol is megmutatni a „nagyközönségnek”.
  A minőség mellett pedig nagyon fontos az egyedi megjelenés. Gondolom Te magad is unod, amikor egy, akár általad is viselt ruhadarab naponta többször is szembejön veled. Ahogy a hétköznapi viseletünkben, úgy az alkalmi viseletben is a személyiségedhez illő egyedi ruhadarab, különlegessé tesz.

A hölgyek mellett az urakra is gondolva, Ballance márkánk között az öltönyök széles választékát találhatják meg. Gondolkodhatnak szettben is, de egy lezserebb nadrágot keverhet is egy elegáns, szűkített fazonú öltöny felsőrésszel.


Tűnj ki a tömegből, de maradj hű saját stílusodhoz és válassz megfelelően!

Webshopunkban kimondottan egyedi ruhák közül válogathatsz alkalomnak megfelelően.
Ha bármi kérdésed van, esküvőre készülsz, nézz körül webshopunkban.

Ha személyesen szeretnéd megtekinteni kollekcióinkat, várunk szeretettel gödöllői üzletünkben!

Reméljük megtalálod az álomruhád! Jó vásárlást kívánunk!

Post a comment